Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Petrov P$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11
1.

Lazov Lazov 
Investigation of the impact of the number of repetitions on the contrast of laser markings during field marking and defocusing of products made of tool steel [Електронний ресурс] / Lazov Lazov, Kostadinov Lyubomir, Petrov Petrov, Angelov Nikolay // Вісник Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". Сер. : Машинобудування. - 2012. - № 66. - С. 69-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKPI_mash_2012_66_14
Исследовано влияние числа повторений и дефокусировки при растровой лазерной маркировке образцов углеродистой инструментальной стали. Экспериментальные результаты получены при одно- и двукратной маркировке с удвоением скорости волоконным лазером с <$E lambda~=~1,06> мкм. Сообщается о роли изменения поглощающей способности после начального медленного движения вдоль выбранного края марки. Исследовано влияние контраста при дефокусировке в +/- направлениях. Проанализирована роль фокусного расстояния для качества марки. С этой целью проведены эксперименты с двумя линзами, имеющими фокусное расстояние в 160 и 254 мм.Приведена информация о влиянии расфокусировки луча и числа повторяющихся проходов на контрастность получаемого изображения во время маркировки некоторой области изделий из углеродистых инструментальных сталей. Анализ результатов эксперимента показал, что выполнение одной двойной маркировки позволяет повысить скорость более чем в два раза. Приведены результаты, направленные на определение влияния расфокусировки при применении двух волоконных лазеров, дано сравнение результатов двух лазеров, имеющих различные фокусные расстояния: над поверхностью плоскости обработки и ниже этой поверхности.This paper is focused on the impact of defocus and the number of repeating during marking of areas upon the contrast with regard to carbon tool steels. Experimental results have been analyzed concerning single marking and double marking at two times higher speed. Similarly, the experiments related to the impact of defocus are in two directions: comparison of results for two fiber lasers with various focus distances and focus above the product surface, immersed in the material.Розглянуто взаємодію розфокусування та багаторазової взаємодії під час маркування зон на контраст відносно вуглецевої сталі. Проаналізовано результати експерименту щодо єдиного та подвійного маркування, що виконується вдвічі швидше. Зазначено, що експерименти, які пов’язані із взаємодією розфокусування, мають два напрями: порівняння результатів для двох волоконних лазерів із різною відстанню фокусування та за фокусування вище поверхні виробу, зануреного в речовину.Рассмотрено воздействие расфокусирования и многократного воздействия во время маркировки зон на контраст относительно углеродистой инструментальной стали. Проанализированы результаты эксперимента относительно единой и двойной маркировки, которые наносятся в два раза бастрее. Точно так же эксперименты, связанные с воздействием расфокусирования, имеют два направления: сравнение результатов для двух волоконных лазеров с различным расстоянием фокусирования и фокусирование выше поверхности изделия, погруженной в вещество.
Попередній перегляд:   Завантажити - 517.351 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Petrov P. P. 
Magnetospheric accretion in T Tauri stars: observational test [Електронний ресурс] / P. P. Petrov // Odessa astronomical publications. - 2001. - Vol. 14. - С. 194-197. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/oap_2001_14_57
Попередній перегляд:   Завантажити - 565.888 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Zhukova Ya. 
Express method of quantitative determination of urea in milk [Електронний ресурс] / Ya. Zhukova, P. Petrov, L. Klimenko // Товари і ринки. - 2017. - № 2(1). - С. 17–35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2017_2(1)__4
Раціон великої рогатої худоби та спосіб годівлі є найважливішими факторами, що обумовлюють вміст сечовини в молоці. Споживання корму впливає на щоденний вміст аміаку в кишечнику, сечовини в плазмі крові та молоці, що важливо для працівників ферм, технологів молокопереробної галузі, спеціалістів лабораторій контролю якості. Мета роботи - розробка і проведення поетапної валідації методики кількісного визначення вмісту сечовини в молоці методом абсорбційної спектрофотометрії у варіанті використання методу добавок. Цей метод застосовують при аналізі складних розчинів, оскільки він дозволяє автоматично врахувати вплив "третіх" компонентів. Використання методу добавок передбачав відбір двох прободнакового об'єму зразка, який надходить на аналіз; до однієї вводили певну кількість розчину-добавки цільового аналізу (сечовини). Потім обидві проби аналізували відповідно до методики і одержано значення оптичної щільності на спектрофотометрі та проведено розрахунки вмісту сечовини за формулою. Розробку методики проведено поетапною валідацією за такими параметрами: стабільність, діапазон застосування, лінійність, правильність, прецизійність, межа виявлення, кількісне визначення, специфічність, робастність. Висновки: виконано кількісне визначення сечовини в зразках молока без необхідності побудови калібрувальної кривої і тривалих розрахунків, що дозволило значно прискорити процес аналізу, скоротити матеріальні й витрати часу, і при цьому одержати правильні й точні результати, завдяки проведеній валідації методики.
Попередній перегляд:   Завантажити - 631.149 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Petrov P. P. 
Conductivity of periodical structures with strongly degenerated electron gas [Електронний ресурс] / P. P. Petrov // Журнал фізичних досліджень. - 1999. - Т. 3, Число 1. - С. 90-94. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jphd_1999_3_1_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 157.466 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Penov R. 
Changes in heart rate and blood lactate concentration during karate kata competition [Електронний ресурс] / R. Penov, P. Petrov, S. Kolimechkov // Pedagogy of Physical Culture and Sports. - 2020. - № 3. - С. 137-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PPMBE_2020_3_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 507.287 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Ishchenko I. 
Empirical model of congruence of mental space as a tool for the analysis of changes in international relations [Електронний ресурс] / I. Ishchenko, O. Bashkeieva, P. Petrov // Economic annals-XXI. - 2019. - № 176. - С. 4-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecchado_2019_176_2
Попередній перегляд:   Завантажити - 149.458 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Ksonzhyk І. 
Organizational and Legal Regulation of Accounting of Business Trip Expenses of Employees of Public Sector Institutions of Ukraine [Електронний ресурс] / І. Ksonzhyk, T. Pisochenko, P. Petrov // Modern economics. - 2021. - № 25. - С. 86-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/modecon_2021_25_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 435.225 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Aubakirova G. 
Application of artificial neural network for wheat yield forecasting [Електронний ресурс] / G. Aubakirova, V. Ivel, Y. Gerassimova, S. Moldakhmetov, P. Petrov // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2022. - № 3(4). - С. 31-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2022_3(4)__6
A given model of yield forecasting using an artificial neural network connects the wheat crop with the amount of productive moisture in the soil, soil fertility, weather, and factors in the presence of pests, diseases, and weeds. The difficulty of creating a yield forecast system is in the correct choice of predictors that have the greatest impact on yield. To build the model, moisture in the 100 cm layer of the soil, the content of nitrogen, phosphorus, humus, and soil acidity in the soil were used as input parameters. The amount of precipitation over 4 months, the average air temperature for the same period, as well as the presence of diseases, pests, and weeds were also taken into consideration. Data on 13 districts of the North Kazakhstan region in the period from 2008 to 2017 were used. The output parameter was the yield of spring wheat over the same time period. The relative importance of input variables in relation to the output variable was used to determine the weight values of input variables. An artificial neural network of error backpropagation was used as a method. The advantage of this method is that the quality of the forecast increases with a large amount of training data, as well as the ability to model nonlinear relationships between different data sources. After training the artificial neural network and obtaining predictive data, good results were achieved for predicting wheat yields (p = 0,52, mean absolute error in percentage (MAPE) = 12,02 %, root mean square error (RMSE) = 3,368). Thus, it is assumed that the developed model for forecasting wheat yields based on data can be easily adapted for other crops and places and will allow the adoption of the right strategies to ensure food security.
Попередній перегляд:   Завантажити - 931.978 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Semenyuk V. 
Developing the GoogleNet neural network for the detection and recognition of unmanned aerial vehicles in the Data Fusion system [Електронний ресурс] / V. Semenyuk, I. Kurmashev, D. Ritter, P. Petrov, S. Moldakhmetov, A. Adilbekov // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2022. - № 5(9). - С. 25-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2022_5(9)__5
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.284 Mb    Зміст випуску     Цитування
10.

Petrova Z. 
Equilibrium humidity as one of important energy-efficiency indexes in drying of food powder materials of biological nature [Електронний ресурс] / Z. Petrova, K. Samoilenko, Y. Novikova, P. Petrov // Energy engineering and control systems. - 2022. - Vol. 8, Num. 2. - С. 90-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eecs_2022_8_2_6
Із урахуванням загальної тенденції енергоспоживання, згідно з якою кількість спожитої енергії збільшується, її вартість та дефіцит безперервно зростають. На процеси сушіння в світі витрачається 10 - 12 % всієї енергії. На сучасному етапі розвитку процесів зневоднення в Україні та світі постала нагальна проблема в створенні та розробці високоефективних теплотехнологій, які б забезпечували мінімальні витрати енергії на процес та високу якість матеріалу. При сушінні харчових порошкоподібних матеріалів біологічної природи важливою є рівноважна вологість, що надає можливість визначити кінцевий вологовміст. Від цього показника залежать енергетичні витрати на процес зневоднення, термін, умови зберігання та якісні характеристики продукту. Для визначення рівноважної вологості досліджуваних зразків залежно від відносної вологості повітря застосовувався тензометричний (статичний) метод Ван Бамелена. Наведено результати досліджень - отримано кінетичні криві адсорбції водяної пари антиоксидантних функціональних порошків і продуктів швидкого приготування (сухий борщ) на їх основі та проведено порівняльну характеристику досліджуваних зразків. У результаті досліджень виявлено, що рівноважна вологість функціональних (буряково-лимонного та буряково-ревеневого) порошків становить 11 і 10 %, а сухого борщу лише 7,5 %.
Попередній перегляд:   Завантажити - 904.689 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Petrov P. 
Approach for preliminary determination of the type and number of vertical rods in grounding installations [Електронний ресурс] / P. Petrov, G. Velev, K. Ivanov // Геотехнічна механіка. - 2020. - Вип. 155. - С. 38-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gtm_2020_155_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 607.883 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського